Lada cu Zestre este o campanie de strângere de fonduri desfășurată sub forma unei galerii online, de licitație. Produsele licitate sunt creații ale unor femei ce activează în design, arte, producție și antreprenoriat. Fondurile strânse din licitarea acestor produse vor fi investite de Fundația Comunitară Buzău în a finanța acțiuni dedicate sănătății femeilor din medii defavorizate.

Obiectivele campaniei

Am gândit Lada cu zestre ca o inițiativă cu dublu rol:

Rol 1. de a identifica și promova artiști, designeri, producători și antreprenori femei, ilustrând talentul și creațiile acestora într-o vitrină online (o ladă cu zestre virtuală) cu licitație;

Rol 2.    de a strânge fonduri pentru o campanie anuală dedicată sănătății femeii, constând în analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere în puericultură și alăptare.

Cum funcționează

Galeria se lansează la mijlocul lunii februarie iar licitațiile se desfășoară până pe data de 2 martie, astfel încât produsele licitate să poată fi livrate celor care au licitat pentru ele până pe data de 8 martie, de Ziua Femeii. În secțiunea Regulament găsiți mai multe detalii despre procesul de licitare.

Care este destinația fondurilor strânse

Donațiile strânse prin achiziția produselor din galeria Lada cu Zestre vor contribui, într-o primă etapă, la patrimoniul inițial de constituire al Fundației Comunitare Buzău. Ulterior constituirii, fondurile strânse din campania Lada cu Zestre se vor transforma în bugetul pe care Fundația Comunitară Buzău îl va utiliza spre a finanța proiecte dedicate sănătății femeii. Pentru anul 2019, ne propunem să investim în acțiuni de analize și educație de prevenție privind cancerul de col uterin și la sân, precum și consiliere în puericultură și alăptare, finanțând persoane, organizații și grupuri de inițiativă cu activitate în domeniu.

O primă acțiune pe care o avem în plan în acest sens va fi o caravana medicală centrată pe sănătatea mamei, constând în screening și consiliere privind cancerul de col uterin și la sân. Aceasta se va desfășura la Centrul Maternal al DGSAPC Buzău, care lucrează cu mame aflate în situații de vulnerabilitate și risc de abandon, și va fi implementată de Asociația Caravana cu Medici.

Ce ne propunem pe termen lung

Lada cu Zestre se află la prima ediție în 2019. Ne propunem însă să organizăm această campanie cu recurență, consolidând în timp o rețea extinsă de producători, designeri și antreprenori de sprijin, pe de o parte, și pe de altă parte o rețea de doctori, asistente, organizații și grupuri de inițiativă care să își dezvolte și aprofundeze practica în lucrul cu femei din medii defavorizate.

Cine suntem

Lada cu Zestre este o acțiune de strângere de fonduri desfășurată de Grupul de Inițiativă pentru Fundația Comunitară Buzău (GI FCBUZ). GI FCBUZ este sprijinit prin Programul National de Dezvoltare Fundații Comunitare în România, implementat de către Asociația pentru Relații Comunitare. Fondurile strânse în perioada iulie 2018 – mai 2019, constituie în primă instanță patrimoniul inițial necesar constituirii Fundației Comunitare Buzău. Ulterior etapei de constituire, ce va avea loc estimat în vara 2019, fondurile vor fi investite în cauzele asumate față de donatori. Citiți mai multe despre dezvoltarea Fundației Comunitare Buzău, acțiunile de strângere de fonduri și cauzele susținute de aceasta pe pagina www.fundatiacomunitarabuzau.ro.